ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
АктуалноГрадътНовини

4000 жители и 2500 служители без транспорт в Труд

Транспортни и административни проблеми в с. Труд накараха хората да заговорят  за референдум за отделяне на населеното място като самостоятелна община 

Пред чешма Гергана, срещу пазара в село  Труд, на 29 септември 2024 г. от 13:00 часа ще се проведе протест заради проблемите с градския транспорт в населеното  място. Жителите на село Труд, заедно с над 2500 служители от фирмите в землището на  община Марица и Пловдив, настояват за решаване на тежкия транспортен проблем в  района. Повече от 4000 души ежедневно се сблъскват с липсата на надежден транспорт,  което затруднява достъпа до работни места и градски услуги. Инициативата, водена  основно от гражданите, вече получава широка подкрепа и от местния бизнес, който също  е засегнат от ситуацията и призовава за спешни мерки. 

Основните искания на протестиращите са свързани с желанието им за възстановяване на транспортна линия №1 до и от село Труд. В момента основният транспорт е маршрутка №5, която не спазва разписанието, често е препълнена и с недобри условия на обслужване. 

Според жителите на с. Труд през ноември 2022 г. е внесена подписка с 1420 подписа до областния управител, община Марица и община Пловдив с искане за възстановяване на удобен автобусен транспорт. Въпреки това до момента няма становище от институциите, а проблемът се прехвърля между различни компетентни органи. 

Алтернативните възможности за транспорт, които се предлагат на жителите, не са надеждно решение според тях. Влаковете пристигат на гара Филипово с разписание, което затруднява учениците и служителите, а междуградските автобуси от Хисаря и Калояново са често препълнени и не спират в Труд, коментират още хората.  

Във връзка с дългогодишните транспортни и административни проблеми в село Труд, сред местните жители дори се обсъжда възможността за провеждане на референдум за отделяне на Труд в самостоятелна община. 

С всички тези искания жителите на селото ще излязат в неделя на протестното шествие, за да се опитат да постигнат устойчиво решение за транспортните нужди на района.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина